Ota yhteyttä

P-CAP Capacitive Touch

Kosketusnäyttöjä on nykyään kaikkialla.  Tabletit, puhelimet, lippukoneet, pankkiautomaatit – nämä kaikki hyötyvät kosketusnäytöistä.

Kosketusnäyttöteknologian käyttö suurilla näytöillä on hieman vaikeampaa. Tämä on syy, miksi ja kuinka Sharp ratkaisi ongelman uudella lippulaivallamme, interaktiivisella 80" BIG PAD Pro -kirjoitustauluratkaisulla.

Kuinka tavalliset kapasitiiviset kosketusnäytöt toimivat

Helpoin tapa valmistaa kapasitiivinen kosketusnäyttö on pinnoittaa näytön toinen puoli johtavalla kerroksella, kuten indiumtinaoksidilla. Pieni jännite kehitetään näytön neljään kulmaan, mikä luo yhtenäisen sähkökentän.

Kun ihmisen sormi koskettaa lasin toista puolta, laitteen ohjain voi päätellä kosketuksen sijainnin kapasitanssin muutoksesta, mikä mitataan jännitteen muutoksena paneelin neljästä kulmasta.

Tavanomaisen kapasitiivisen kosketusnäytön rajoitukset

Tavanomaiset kosketusnäytöt sopivat hyvin pienille näytöille ja yksinkertaisiin sovelluksiin, joita kosketaan vain yhdestä kohdasta  kerrallaan. Monikosketus ei ole mahdollinen perinteisessä kapasitiivisessa kosketusteknologiassa., Ongelmia voi olla myös virheellisessä kosketusten aktivoinnissa johtuen ympäristön odottamattomien signaalien sähkömuutoksista. Tavanomainen suurikokoisen näytön kosketusteknologia perustuu infrapunaan (IR), jossa voi esiintyä kosketuksen viiveongelmia.

Mikä on P-CAP Touch

Projected Capacitive Touch (myös PCT tai PCAP) -teknologiassa johtimet ovat kerrosteltuja riveihin ja sarakkeisiin lasin vastakkaisilla puolilla. Ohuista johtimista luodaan ristikko, johon johdetaan virtaa peräjälkeen riveille ja sarakkeille.

Kun sormi koskettaa näyttöä, ohjain tunnistaa muutoksen johdinristikon kapasitanssissa. PCT-näytöt voivat tunnistaa useita kosketuspisteitä. "Kohina" ja vahinkokosketukset voivat silti olla ongelma.

80" PN-80TC3 BIG PAD Pro ja uudet ulottuvuudet

Ammattitasoinen, interaktiivinen PN-80TC3 kirjoitustaulu parantaa Projected Capacitive Touch -teknologiaa uudenaikaisella hallintalaitteella ja nopeilla otantamenetelmillä.

Ohjain käyttää ainutlaatuista algoritmia, joka vähentää kohinan määrää korkeammalla, 220 Hz otantanopeudella ja tehokkaammalla signaalilla jopa 1/8:aan tavanomaiseen oletusarvoon verrattuna.

Kosketustarkkuutta on kehitetty, vahinko- ja virhesyötteet on lähes kokonaan eliminoitu ja latenssi (viive) on myös lähes kokonaan poistettu.

Käyttäjäkokemus

BIG PADin kosketusnäyttö voi tunnistaa jopa kymmenen samanaikaista kosketusta nuppineulan tarkkuudella, ja jopa neljä ihmistä voi käyttää sitä samanaikaisesti. Sharp Pen -ohjelmisto käyttää myös ainutlaatuista tekniikkaa, jonka avulla kynän paine tuottaa näkyvän tuloksen.

Kosketussyötteen nopeus ja tarkkuus tällä tavalla tuottaa luonnollisen ja sujuvan kirjoituskokemuksen, mikä paineherkkyyden kanssa tuntuu lähes samalta kuin perinteiselle kirjoitustaululle kirjoittaminen tussilla.

Ainutlaatuinen, tiimityön uudelleen määrittelevä tuote

  • 220 Hz PCT Touch Sampling ja ainutlaatuinen paineentunnistin. (220 Hz -jännitepulssi)
  • Ohjaimessa on ainutlaatuinen algoritmi, joka on optimoitu 220 hertsiin erottamaan oikeat kosketukset vahinkokosketuksista jopa 87,5 % aiempaa paremmin.
  • Kirjoituskokemuksesta tulee nopeampi, luonnollisempi ja varmempi.