Ota yhteyttä

UV²A -teknologia

UV²A -teknologian kehitys edustaa valtavaa edistystä LCD-paneeleiden kuvanlaadussa ja energiatehokkuudessa, mikä on merkittävää Sharpin suurten näyttöjen ja BIG PADien seuraavalle sukupolvelle.

Uusi UV²A -valokohdistusteknologia kohdistaa LCD-paneelien nestekiteet tarkasti UV-valon avulla tuottaen korkeadynaamisen 2 000 000:1 -kontrastin ja lisäten valon kirkkautta yli 20 %.

1* Ultraviolettivalo
2* Polymeeriketjullinen kohdistuskerros
3* Lasialusta

Sharp käyttää UV²A-teknologiaa kehittääkseen suurikokoisten näyttöjen ja BIG PADien tärkeimpiä ominaisuuksia. Tulos: Loistava kuvanlaatu ja ainutlaatuiset energiaominaisuudet.

 

Nestekidemolekyylien suuntaaminen tiettyyn suuntaan on ratkaisevaa LCD-näyttöjen kuvanlaadulle ja energiankulutukselle. Mitä tarkemmin molekyylit ovat suunnattuja, sitä parempi on staattinen kontrasti, näytön valon kirkkaus ja katselukulma.

Advanced Super View (ASV) -teknologiaa käytetään jo useimmissa uusissa suurikokoisissa näytöissä ja BIG PADeissä, joten Sharp on asettanut alalle uusia teknologisia standardeja. UV²A-teknologia yhdistää nyt Sharpin oman UV-säteilyn ja prosessiteknologiat tähän tarkoitukseen kehitettyihin pintamateriaaleihin.

UV²A-teknologian erityisominaisuus on näyttölasin päälle levitetyn erikoispolymeerikerroksen mikrorakenteen muodostuminen. Tämä on ns. kohdistuskerros. Kerroksen pinnan läpäisevät polymeeriketjut voidaan kohdistaa fotometrisesti UV-valoa käyttämällä. Tämä kohojuovainen mikrorakenne mahdollistaa nestekidemolekyylien kohdistuksen erittäin tarkan hallinnan. Nestekidemolekyylien kallistuskulma on vain n. kaksi nanometriä, mikä voidaan kohdistaa lähimpään pikometriin.

1* Nestekide
2* Kohdistuskerros
3* Lasialusta

UV²A-teknologian avulla tarkasti kohdistetuilla nestekiteillä on kaksi vaikutusta, jotka vaikuttavat merkittävästi LCD-näyttöjen kuvanlaadun ja energiatehokkuuden kehittymiseen:

Ensin, kun pikselit muuttuvat mustiksi, paneelin läpi ei pääse juuri ollenkaan valoa. Tämä kasvattaa dynaamiseksi kontrastisuhteeksi 2 000 000:1, ja tuottaa erittäin mustaa väriä näytölle.

Toiseksi, UV²A-teknologia lisää LCD-paneelin valon kirkkautta yli 20 %. Tämä tarkoittaa taustavalon tehokkaampaa käyttöä, mikä vuorostaan tuottaa kirkkaammat ja eläväisemmät värit ja säästää samalla energiaa.

X-Gen-paneelit

X-Gen-paneelien parannettu pikselirakenne tuottaa uskomattomia kontrastisuhteita. Yhdistettynä uuteen LED-taustavaloon Sharpin suurikokoisissa näytöissä ja BIG PADeissä ne saavuttavat vähintään 2 000 000:1 -arvoja.
Tulos:

  • Syvemmät mustat sävyt
  • Elävämmät värit
  • Syvempi tilan tuntu